Case Study:


Bosnia Herzegovina Centre, Derby

Bosnia & Herzegovina Centre, Derby

The construction of a new two storey community centre on a brown field site within the inner city centre of Derby.

The works involved all aspects of a new build construction and also comprised of a steel frame, new lift, toilets, plant room, M & E installation, foundations, superstructure and composite roof. The scheme also featured solar PV panels and was completed in 2015. We were also commissioned to complete a two
storey high end office fit out providing approximately 20,000sqft of office accommodation.

The scheme included full HVAC, comfort cooling, LED lighting, automation, BMS system and IT infrastructure. In addition to the M&E, Bailey constructed gabion retaining walls, earthworks and roadways. Completed 2019.

Sector:

Commercial

Form of Contract:

JCT 2015 D & B

Client:

Derby City Council

Duration:

45 weeks

Project Manager:

 

Completion Date:

May 2014

Architect:

Derby City Council

Value:

£1m

Bosnia & Herzegovina Centre Gallery: